♡Fremsnakk, “På hytta hos…”, og 10 spørsmål om “Det gode hytteliv”♡

I dag skal vi ta ett hyttebesøk på hytta hos Marianne og Jørre i Vikersund. De har tatt over ei familiehytte på 25m2 som de har totalrenovert. Her skal vi ta en prat med Marianne og dere skal få se både før og etterbilder av hele prosessen. Gled dere, for her ble det bare så fint:D

1. Fortell litt om dere:

– Vi, en familie på fire Jørre, Marianne, Jonah (15) og Sebastian (13) har forelsket oss helt i det enkle hytteliv.

2. Litt om hytta:

-Når kjøpte eller bygde du hytta. Hvor ligger den. Med strøm og vann? Hytta ligger på Øståsen i Vikersund og ble bygd i 1947. Det er en liten hytte på 25,3 m2 uten strøm og vann. Mannen arvet hytten i en alder av noen mnd og den ble i følge hytteboka flittig brukt de første årene. De siste 15 årene har hytta stått tom og desverre forfalt. Vi bestemte oss for å gi hyttelivet en sjanse og begynte å pusse opp våren 2019. Påsken 2020 hadde vi vår første overnatting i nyoppusset hytte🤩

3. Hvor ofte bruker du hytta?

-Så mye som mulig, men med to aktive gutter er helgene ofte booket. Derfor er det godt at hytta er i nærområdet og at vi fint kan ta en dagstur opp. I og med jeg har fri onsdager har vi reist opp fra tirsdag til onsdag og hatt en liten miniferie midt i uka🤗 Vi leier ut hytta innimellom men kjenner at det ikke kan gå for lenge mellom hver gang vi er der selv.

4. Det beste med hyttelivet er?

-At tiden står stille🙌🏼 Ett døgn på hytta føles som flere dager. Her får vi etterlengtet familietid, skjerm blir erstattet med lesestoff, brettspill og gode samtaler. Godt å se at ungdommen også setter pris på hyttelivet😎

5. Noe du ikke kunne klart deg uten på hytta?

-Talglys, kaffe og sjokolade✨…og mannen, gutta, venninner etc, tør ikke reise opp alene🙈

6. Noe du aldri i verden vil ha på hytta?

-PlayStation;)

7. Tips til aktivitet på hytta?

-Kan virkelig anbefale Fuelbox familie😍 Rummy er også en favoritt hos oss. Vi har hatt et koselig prosjekt med å sette opp fuglekasse og matestasjon for ekorn, drømmer om ekorn på hytta men fortsatt ikke sett noe til nøtteliten🤷🏼‍♀️🐿💕 I tillegg er det stas med akebakke for store og «små». Akebrett og jetski kan være stor underholdning🥳😆

8. Du vet du er på hytta når…..😉😅

-Det er stillhet og ingen andre lys enn fra bygda langt der nede✨Eller når det er talg på duken, rim på ruta og -4 inne;)❄️

9. Det værste, beste, morsomste, skumleste eller en tabbe du har opplevd på hytta..

-Vi har hatt noen strabasiøse turer opp med materialer og møbler. I det siste har vi vasset i snø med vedsekker på slep og vært usikker på om vi skulle le eller gråte😆Da er jo det beste å komme opp på hytta få på seg tørre klær og fyre i peisen🥰 Ingen store tabber så langt🤞🏼…men vet de kommer🙋🏼‍♀️

10. Har du noen tips til bålkos og hyttemat?

-Her er vi litt uerfarne. Vi må gå 45 min opp til hytten og sekkene er ofte blytunge og stappet med det mest nødvendige vann, interiør og nips😂…til mannen og guttas store frustrasjon🤷🏼‍♀️ Håpet er at det blir mindre nips og mer av planlagte måltider fremover. Har vært mye Fjordland og Rett i koppen, har til og med drasset med oss en take away pizza opp😆…men kaffe og baileys har gjenoppstått og blitt en hit da👌🏼☕️Gleder oss veldig til matinspo fra de andre du skal titte inn hos🤩

Tusen tusen takk til Marianne med familie for besøket! Her var det virkelig trivelig. Fy søren for en jobb som er gjort, og vi er skikkelig imponert over alt som har blitt og blir fraktet til fots. Skjønner godt dere trives her ja<3

Hyttekroken