Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 65577564_468036997073963_3795543606853369856_n-819x1024.jpg

Hei! I dag kjører vi på med ett nytt “På hytta hos-innlegg”. Vi skal få høre om en familie som hadde skikkelig uflaks når hytta endelig sto ferdig. Tone @tone_sondral skal selv få fortelle om hva som skjedde her, så da sier jeg bare; Velkommen på hytta hos Tone Sondral med familie:)

“Hei. Vi er en familie på fire, mann og kone og 2 barn på 17 og 20. Vi er bosatt i Akershus. Mannen jobber som brannmann og har en god del fri, mens jeg jobber med økonomi i en bedrift i nærområdet.
Drømmen om egen hytte har ligget dypt i maven i mange år. Etter 10 år i en liten leilighet på 30kvm på Øyer var det på tide med noe større, ungene blir jo ikke akkurat mindre med åra.

Vi var på utkikk over lang tid, besøkte Finn.no jevnlig, men allikevel fant vi ikke “Drømmehytta”. Etter en veldig hyggelig nyttårsfeiring hos gode venner lengre opp i fjellsiden på Hafjell dro vi for å kikke på tomter til salgs for n’te gang.

På Mosetertoppen var det flere tomter ledig, men mange av disse lå langt over i pris enn hva vi var villige til å gi. Allikevel var det Mosetertoppen som var «drømmen».
Ved et skogholt, i en sving fant vi endelig drømmetomta. Her var det kort vei til både slalåm- og langrennsløyper og fin utsikts mot Gudbrandsdalen og Skeikampen.

Så i løpet av januar 2017 var tomta vår. Endelig skulle hyttedrømmen bli virkelighet. Etter mye søking på nett etter hytteleverandører, etter flere besøk på hyttemessa på Hellerud og utifra planlagt budsjett falt valget på mod. Rondablikk pluss fra Familiehytta.
Vi brukte en tid på å planlegge og skissere opp ønsker og behov til vi kom frem til ferdig løsning i samarbeid med hytteleverandøren. Det ble gjort enkelte endringer/tilvalg fra standard tegning for at løsning skulle passe oss best mulig.

Såla ble støpt i mai 2017 og i juli var det full hyttebygging. Vi satte bort mesteparten av jobben, men med flere fagfolk innen elektrikkerfaget så kunne vi gjøre en god del av dette selv.

Helt i slutten av august var det klart for overtakelse og innflytting. Etter en fantastisk uke på hytta så skulle man reise hjem igjen. Det var da vi merket det……. VANN! Tenk deg følelsen når du skjønner at her er det noe som virkelig er galt.

Det var bare å ta kontakt med rørlegger, hytteutbygger og forsikringsselskap. Ting måtte skje fort, vann er ikke til å spøke med. Det var altså et vannrør som lakk inne i veggen mellom kjøkkenet og bad.
Nå måtte det rives – og vi som akkurat hadde flyttet inn, da var det bare å flytte ut igjen. Skadene ble store! Gulvet i stue, kjøkken og soverom samt hele ene badet måtte rives. Så da var hytta ubeboelig igjen. Det ble satt inn store industrivifter for å tørke såla. Dette tok tid!

To helger før jul var det nok engang klart for innflytting – såla var tørka og alt var på plass igjen.
Det var utrolig godt, for vi hadde jo planlagt en julefeiring med familien på hytta – hadde vært utrolig kjipt om det ikke skulle blitt noe av.

Nå har vi hatt hytta i snart 1,5 år og vi stortrives. Vi benytter hytta så å si hver helg, kan ikke den ene så reiser gjerne den andre opp alene. Hafjell byr på utrolig mye både på vinterstid og sommerstid; downhillsykling, sykling innover i fjellet, turer i skog og mark, kanoturer, fisking, et utrolig flott løypenett for langrenn og herlig bakker for alpint.
Jeg står gjerne opp før resten av hytta våkner til liv. Koser meg med en kaffekopp og en god bok, mens jeg speider ut mot fjellene og lar tankene fly av sted.

Hytta er stedet for restitusjon og glede. Skuldrene senker seg og kroppen slapper av så fort vi starter stigningen opp til Mosetertoppen. Vi elsker både å ha besøk av familie og gode venner samtidig som vi digger å bare være oss.
Jeg liker veldig godt å pusle med interiøret noe mannen nok kan synes blir litt overkant noen ganger. Men pyttsann..

Hytta har fått navnet Boblebu etter hele vannepisoden. samt at vi selvfølgelig er glad i bobler.

Mvh. Tone Sondral

Tusen tusen takk til Tone med familie som ville dele sitt hytteparadis med oss i Hyttekroken. Skjønner godt de trives her ja:)

Tone