Disse vil jeg si er de beste knekkebrødene jeg har smakt noen gang. Har prøvd mange typer, men ingen kan faktisk måle seg med disse. Fikk denne oppskriften for noen år siden av min frisør og energicoach Anniken. Har nå bakt disse i flere år og blir aldri lei. De er enkel og lage, nydelige på smak og mettende. Nå har jeg lyst til å dele oppskriften med dere, for disse er også utrolig kjekk å ha på hytta da de holder seg lenge.

Ingredienser:

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl gresskarkjerner

5 dl havregryn

3 dl kvernet solsikke og gresskarkjernet (sunnere alternativ i stedet for hvetemel).

1 ts fiberhusk/kruskakli

7 dl vann

Fremgangsmåte:

  • Kvern solsikkekjerner og gresskarkjerner i en stavmikser eller foodprosessor.
  • Bland alt sammen i en bolle og rør rundt.
  • Fordel dette på 2 stekeplater og rut opp til passe biter.
  • Steketid ca 1 time på 160 grader, varmluft, rille 1 og 3
  • Åpne gjerne døra på stekeovnen 2-3 ganger for å slippe ut damp under steketiden.

(Denne oppskriften er tilpasset mine store stekeplater hjemme. Har du litt mindre ovn som jeg har på hytta, går jeg ned til 4 dl havregryn, 2 dl kvernet solsikke og gresskarkjerner og 6 dl vann).

Jeg har bakt masse som allerede ligger å venter på hytta til ferien. Der blir det ofte mye brødmat, så da er det kjekt å ha disse liggende så man kan variere litt. Man kan også dele de opp i mindre biter å ha litt salt på. Da er de nydelige til f.eks. til dipp, eller ost, kjeks og vin;)

Lykke til med bakingen og ha en strålende dag:)

Tone