Mange har og er strålende fornøyd med ring hytta varm. Men hva bør man velge? Og må man ha nettilgang? Det er jo så mange varianter å velge i, så det er ikke enkelt å finne den som passer seg best.

Jeg har også tenkt litt på , Ring hytta varm, men er veldig usikker på hva jeg bør velge.

Vet mange lurer på det samme, så for noen uker siden la jeg ut spørsmål om erfaringer ang dette på facebookgruppa vår, Hyttekroken. Jeg har også samlet opp svar fra andre som har lurt på det samme på gruppa.

Her er erfaringene fra Hyttekrokenfølgere:

 • Dersom det er internett på hytta, bruk Mill Heat panelovm og Mill Smart Wi-Fi plugg. Det funker veldig.
 • Sikom med GSM – sender, fungerer optimalt. Styres via app.
 • Vi har ring hytta varm og er kjempefornøyd. Den er ikke bare for å sette på varmen, men den varsler hvis det er strømbrudd og den har frostvakt. Mener den heter Adax sett master. Du trenger Sim-kort, ikke internett. Du laster ned en app som hører til denne enheten.
 • Ved bruk av Defa får man varsler om strømbrudd og for lave eller høye temperature, samt lavt batteri i sensorene. I tillegg kan man ringe support ved problemer.
 • Vi har Vera GSM, enkelt og billig. Styres via app eller SMS. Trenger ikke elektriker, settes kun i stikkontakt ved varmeovn. Trenger IKKE internett. Ingen problem ved strømbrudd heller.
 • Vi har Sicom-Eco starter. Har ikke internett på hytta, og det var lett å montere på egen hånd. Kan ha så mange noder man vil. http://www.sikom.no
 • Vi har Onetech som styres med sim-kort fra telenor. Det styres med en app på mobil og den har en sender som står i stikkontakten ved de ovnene vi ønsker skal varme hytta. Dette har vi hatt i i minst 6-7 år tror jeg, og det har fungert helt utmerket. Mener de er kjøpt på Clas Olsson.
 • Vi har Onetech også. Kjøpt på Clas Olsson. Funker supert. Uten internett. Pass på at det er med sim-kort i pakken.
 • Jeg har prøvd både med enheter med eget simkort og med mobilt bredbånd. Sistnevnte er adskillig mer stabilt, fleksibelt og bedre i bruk. Har nå en mobil bredbånds router med ett tvilling/data sim fra min vanlige mobil som gir meg WiFi på hytta. Kjøpt Mill wifi sockets på elkjøp som styre alle panelovner og annet i hytta. Mange forskjellige løsninger kan brukes når du har WiFi, å du betaler ikke for ekstra abonnement slik som ved typiske ring hytta varm løsninger.
 • Clas Olsson billig og bra
 • Vi bruker bredbånd fra ice og tellstick til styring av varme og lys. Styrer alt fra tlf eller pc, har også noen webkamera koblet til dette.
 • Ontech heter systemet jeg bruker, svensk sak. I hovedenheten settes SIM-kortet inn. Er ikke flere dingser da. Styrer fra app på tlf, hvor mange grader jeg vil ha, og kan stille inn en minimumstemperatur som gjør at den sier fra hvis det f.eks er et strømbrudd som gjør at temperaturen kommer under minimumstempen. Koster bare i underkant av 150 kr pr år, og kosta vel ca 1500 å kjøpe den ifjor.
 • Vi har ikke et ring hytta varmsystem, men et smarthussystem som heter zepato som blant annet styrer varmekablene i hele hytta. Vi kan styre de enkelte rom hver for seg via en app. Kjøpt hos Clas ohlson. I andre etasje har vi Mill glass wifi panelovner som også styres med en app. Disse er også kjøpt hos Clas ohlson. Internett er en 4G router fra telia. Våre erfaringer er at dette fungerer svært bra og er stabile system.
 • Vi har det på fjellet og er veldig fornøyd. Vi har Wi-Fi/ Altibox innlagt på hytta. Vi kjøpe en stikkontakt til 349,- med innebygd sender. App på mobilen som vi styrer temperaturen med. Godt å komme til varm stue og vi kan sitte hjemme å følge med om det blir for kaldt i hytta . Merket er Mill.
 • Vi har noe som heter Ecostarter på hytta vår. Funker utmerket! Vi justerer varmen i en app mannen har det på sin mob.
 • Vi har Verisure alarm hjemme og på hytta. Da har vi bare kjøpt smartkontakter som vi har plugget i kontaktene på hytta. Sender da en sms og da blir ovnene slått på. Veldig fornøyd. På mob kan jeg hele tiden følge med på temperaturen inne og luftfuktigheten. Kan også sette på/av alarm fra mobilen. Alle opplysninger finner du på Verisure sine sider.
 • Vi har Sikom..Ring hytta varm…den regner ikke wifi ..den har vi hatt i ca 12 år. ..Søk på Sikom så får du mere informasjon der…kan også legges til flere funksjoner .. Vi betale 25 kr i mnd for telemetri uten tale. Kun det.
 • Jeg har Sikom. Har varmekabler i gulvet som er knyttet opp mot denne oppringtløsningen. Har abonnement. Betaler en sum i året. Mener det er en sekshundre kr om jeg ikke husker feil. Hadde Defa og varmeovner på forrige hytta. Funket bra det også.
 • Vi har sunwin. Fungerer utmerket. Har 2 panelovner tilknyttet og man kan utvide til flere. Er gsm tilkobling. 40 kr pr mnd eller nå sånt. Kan sjekke utetemp, innetemp osv.
 • Vi bruker Nobø sin der kan du koble til enkle rom gulvarme og utelys mange muligheter og det funke.
 • Googlet masse, men vanskelig å orientere seg iblant alt som tilbys. Kommer an på alt ifra hvilken type panelovner, dyre abonnement og om det kun skulle styre kun av og på eller om vi skulle kunne styre temp. Endte opp med å sette opp et 4g nett med tvillingsim og en stikkkontakt som kunne motta info via en app og styre ovnene. En stikkkontakt kostet kr 300 og tvillingsim kr 20 pr mnd. Kjøpte de på obs bygg. Fikk tak i en 4 g ruter brukt på Finn.no. Vi har nettopp fått tak i dette, så har ikke fått testet det masse enda.
 • Vi har brukt Heatlink fra hyttetorget i snart ti år. Har tilkobelet to panelovner i hovedetg og en på loftet. Bestiller ønsket tempratur, og det fungerer utmerket. Har også frostvarsling. Vi er veldig godt fornøyd. Tror vi betaler 700-800 kroner i året for bruken. Anbefales!
 • Har akkurat lest om Heatlink, og skjønner det er flere som har den løsningen.
 • +1 på Heatlink, kan brukes både i enkel form ved å sende sms direkte til din Heatlink-sentral på hytta, eller gjennom nettside hos hyttestyring.com men da mot et rimelig abonnement.
  Har faktisk hele 12-13 plugger på hytta sortert i flere grupper.
  Fungerer fint, men jeg vurderer snart å selge pga overgang til wifi-basert smarthytte-løsning.
  Sikom har jeg dessverre dårlig erfaring med, for det første var vår løsning direkte koblet i sikringsskapet som betyr krav til elektriker, og den var koblet til sikringskurser som ikke var helt optimalt i forhold til de rommene vi ønsket kontroll over.
  Når da Sikom-enheten to ganger i løpet av noen år brøt sammen og vi da måtte ha elektriker begge gangene, så er jeg nå veldig happy med Heatlink som ikke medfører noen tilkoblinger og som er 100% fleksibel med hvilke gruppekonfigurasjoner du ønsker på hytta – inndelt etter rom, eller f. eks. tv/radio, lys, vi har frostsikring på badet, etc. etc.
 • Elgrosisten Solar selger den fra Nobø. Har flere panelovner +gulvvarme stu bad gang utelys gratis avonement anbefales.
 • Vi har DEFA sin løsning. Fungerer fint.
 • Varmepumpe som vi ringer på.Står ellers på en viss minstegrad når vi ikke er der så det ikke fryser (har elektrisk frostvakt i tilfelle krise.
 • Anbefaler varmepumpe. Både fer dåkkes del og ikke minst hytta. Har d bedre når d står på litt varme heile tia. Og veldig godt å komm t ei varm høtt som berre trøng ein litn opptenning på peisen så e d topp .
 • Anbefaler varmepumpe. Står på 10 grader konstant, slår den på 20 grader på appen ca en time før vi er framme.
 • Vi bruker CLSF 450 Sunwin som trenger 3G/4G for å fungere på hytta vår. Den er koblet opp mot varmepumpe, og i tillegg har vi noen slavekontakter for lys og panelovner. Propan Senteret AS selger denne typen som heter CLSF FC450, men flere forhandlere har den også. Koster fra kr 900-1250. Har egen app, som fungerer bra. Se bilde. Har frostvakt, varsler strømbrudd og mange gode funksjoner. Er satt opp med eget SIM-kort. Fordel å sette seg inn i bruksanvisning og bruk litt tid på å programmere den som dere ønsker.

Ja, her var det mange tips å få. Kjekt å få med seg flere erfaringer ang dette. Takk til alle som har delt sine erfaringer med alle oss i Hyttekroken.

Tone