Annonse! I mange år har min oldemor, mormor og mamma laget verdens nydeligste sitronsaft. Den har egentlig vært hemmelig, men vi har delt den med de aller nærmeste.

Nå har jeg fått tillatelse til å få dele den med mine Hyttekrokenfølgere, og det synes jeg er skikkelig stas. Jeg delte den i forrige uke inne på Hyttekroken instagram, men det er kjekt å få den inne her på bloggen også, da det blir letter å finne den når dere trenger den.

Flere av mine følgere har allerede prøvd den, og kan bekrefte at denne er aldeles nydelig. Den er enkel og grei og lage, og skal bare stå natten over før du tilsetter siste rest og er klar til bruk.

Sitronsaft/Limonade

Ingredienser:

2 liter vann

2kg sukker

3 sitroner

40 gr. sitronsyre

Slik gjør du:

*Kok opp 2 liter vann med 2 kg. sukker. Skjær 3 sitroner i skiver og legg de i en passe stor bolle. Hell sukkerlaken over sitronene i bollen og la dette stå natten over.

*Sil eller plukk sitronene ut av laken. Tilsett 40 gr. sitronsyre og rør godt til det har løst seg opp. Hell saften over på flasker og sett det kaldt. Da er den klar til bruk, og bland den ut med vann som vanlig saft når du skal drikke den.

Prikker over i`en er å servere saften fra den nydelige dispenseren fra Hadeland glassverk.

Morsomt og litt stas å pynte med lime og sitroner.
Servise er fra Porsgrunds Porselænsfabrik og glass og dispenser fra Hadeland glassverk.

Denne er nydelig iskald i sommervarmen med isbiter.

Lykke til og vel bekomme:)

Tone