Å dekke ett festbord er utrolig morsomt. På forhånd lurer mange på hvordan de skal gjøre det med pynt og farger. Da er det lurt å tenke litt på hvilken årstid vi er i akkurat nå. Det trenger ikke å være dyrt å pynte ett bord. Hva med å bruke det vi finner i naturen! Vi kan planlegge og plukke og tørke både blader, pinner, greiner, kongler, stein og strå osv. i god tid. Friske blader og greiner må plukkes samme dag.

Så har vi de forskjellige høytidene vi også er igjennom i løpet av ett år. Påske, 17.mai, halloween, advent og jul, konfirmasjon, dåp og bryllup. Her har vi jo litt tradisjonelle farger vi bruker, men det er lov å tenke litt utradisjonelt også. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser.

Her har jeg lyst til å vise dere hvordan jeg dekket høstbord på hytta.

Jeg brukte lys, vaser og lykter som jeg hadde på hytta. Jeg plukket epler fra hagen og rognebærgreiner. Jeg elsker kongler, så det har jeg masse av. Både kjøpt og selvplukket og tørket.

Servise er fra Porsgrunds porselænsfabrik.

Jeg la en spikkefjøl på midten av bordet med noen eggeglass under for å få den litt opp fra bordet. Min far har sagd ut dekketallerkener til meg under trefelling i fjorvinter.

Litt vanskelig å ta bilder, da det både ble fukt, dugg og skumring etter hvert. Når jeg så på bildene i etterkant, så gjorde ikke det noe. Her fikk jeg jo bilder med forskjellig typer lys, dugg på glassene og små søte dråper på eplene.

Jeg ble da ganske fornøyd, så håper jeg at dere likte min borddekking også og fikk noen tips. Dere skal få se mer borddekking senere også 😉

Tone