Ingen ting slår det å fyre opp i bålpanna, lage bålkaffe og grille pølser når man er på hytta. Denne gangen laget vi pinnebrød. Det er jo så enkelt, å det er godt å ha noe annet enn bare lumpe og pølsebrød.

Jeg kommer til å dele en del tips til bålpannemat her på bloggen. Det er så mye godt man kan lage. Og mye av det har blitt barnas favoritter også. Det gjelder bare å være litt oppfinnsom.

Tenkte å dele en enkel og grei pinnebrødoppskrift med dere i dag.

Ingredienser:

4 dl hvetemel

1/2-1 ts salt

2 ts sukker

2 ts bakepulver

5 ss olje eller 50 g smeltet smør

1 1/2 dl vann eller melk.

 

Slik gjør du:

1. Bland sammen alt det tørre.

2. Bland væsken med smeltet smør eller olje.

3. Rør væsken i det tørre. Er deigen litt klissete, tilsett mere mel.

4. Når deigen er passe fin, putt den i en boks eller pose med litt mel, og den er klar til bruk.

5. Når bålpanna er klar, så er det bare å trille ut lange pølser av deigen og tvinn den rundt pølsa, eller en pinne. Stek den over bålet til den er passe stekt og evt. spis den rett fra pinnen. Som tilbehør er det bare å ha på Ketchup, sennep, sprøstekt løk og potetsalat osv. 

Nyt hyttelivet og kos dere rundt bålet. 

Velbekomme

 

Tone