I dag skal dere få oppskriften på denne søte og syrlige ostekaken. Den har jeg fått fra min gode venninne Hege, og den er bare helt nydelig.

Når vi syforeningsdamene var på hyttetur i Meråker, så ble den servert med jordbærsaus og ett glass Prosecco til. Det var bare nydelig 😉 Ellers passer den perfekt på kakebordet til alle lags tilstelninger. 

Ingredienser: 

Bunn:

* 250 g Digestive kjeks (19 kjeks), eller (27) havre Digestive glutenfrie kjeks

* 125 g margarin (romtemperert)

Fremgangsmåte:

– Knus kjeks i en pose med evt. ett kjevle.

– Bland dette i det myke smøret, og kna det sammen til en passe deig. 

– Sett ringen av en kakeform (24 cm) på ett kakefat, og kna bunnen godt utover så den dekker godt.

Fyll:

* 1 boks fløte

* 150 g melis

* 1 ts vaniljesukker

* 1 pakke Philadelphia ost (200g) naturell/original eller light

* 1 boks lettrømme

* 1 pakke sitrongele (1/2 dose vann)

Fremgangsmåte:

– Start med sitrongele. Kok opp 2 1/2 dl vann, tilsett sitronpulveret og rør godt som anvist på pakken. Sett det til kjøling mens du lager resten.

– Pisk rømme, Philadelphia ost, melis og vaniljesukker godt sammen.

– Pisk fløte til krem og bland dette sammen med resten. Tilsett til slutt den avkjølte sitrongeleen og rør godt om.

– Hell alt fyllet opp i kakeformen og sett den til kjøling natta over eller til fyllet har stivnet.

– Man kan også pynte med gelelokk på toppen hvis man vil, men denne er like god uten.

 

Håper du fikk lyst til å prøve denne kaken, og jeg er sikker på at du ikke vil angre. Den er enkel og grei å lage, og mange har spurt etter oppskriften på akkurat denne. 

 

Lykke til!

 

 

 

Tone