Heisann:) I dag skal vi ta ett besøk i Balsfjord kommune. Der skal vi besøke ei flott hytte ved fjorden med nydelig utsikt. Helene Stabell @stabellhelene skal selv få fortelle om livet på hytta, så da sier jeg bare; Velkommen på hytta hos Helene og Raymond.

“Velkommen til Furutoppen i Mestervik. Mestervik ligger i Malangen i Balsfjord kommune i overkant av 1 time fra Tromsø. Navnet på hytta brukte vi lang tid på å finne. Da navnet Furutoppen kom opp som forslag var vi enstemmig enig på at det var det riktige navnet.

Hytten ligger på toppen av et fjellknaus omgitt av furutrær og lyng og ligger nært sjøen, samtidig som det er fjell i bakkant. Vi har panoramautsikt over Malangsfjorden, med meget gode sol-og lysforhold og nærhet til tur og rekreasjonsområder. Det er vakkert og gir ro i sjelen bare av å sitte å nyte utsikten og omgivelsene. Av og til «tøffer» det en og annen båt forbi på fjorden.


Tidligere hadde vi hytte i Nord- Troms med kjøretid på 4 timer hver vei. Etter at vi fikk barn ble reiseveien for lang og vi solgte og begynte å lete etter noe nærmere. Ønsket var at det ikke skulle bli et ork å dra og få lenger tid til å nyte hyttelivet. I dag er guttene våre 5 og 9 år. I 2013 kom vi over Furutoppen og heldige var vi som fikk kjøpt den. Kjøpte den samme uken som 5 åringen ble født.


Vi har gjort en god del på hytta for å få den slik vi ønsket det. Mannen jobber i Nordsjøen og mitt ønske var at det skulle være lett å dra på hytta med barna uten for mye forberedelser.

Vi velger farger både ute og inne etter naturen rundt hytta.

Hytta har tømmervegger. Innvendig har veggene sprukket mye som har sin sjarm å se på. Derimot har vi etterisolert utvendig fordi det begynte å trekke fra veggene. Inni hytten har vi varmepumpe som vi skrur opp via app før vi ankommer på vinteren. Sommerstid er varmepumpen også god å ha på varme dager til å kjøle ned temperaturen inni hytta.

Vi elsker de store vinduene i stua. Man kan nesten få en følelse av å være ute selv om man er inne. Naturen og omgivelsene kommer tett på. Vi liker uteområdet, der er det blitt brukt mange timer.

Hytta brukes hele året. Vi har også byttet ut Cinderella toalett med vanlig vannklosett der vi måtte grave ned lukket septiktank. Rett og slett av praktiske grunner.

Tømmerpanelet i hytta var gulnet og vi har beiset de i fargen Drivved. Vårt soverom, badet og annekset har fortsatt hvit lasering på veggene som var slik da vi kjøpte.

Den største endringen vi har gjort er å bygge hytta sammen med et anneks som stod ved siden av. Dette resulterte i større areal og guttene fikk blant annet hvert sitt soverom. Mannen har snekret senger.

Hytta har også hems som vi for tiden bygger senger til og vegger og tak beises.

Det som gleder oss mye er at også guttene våre trives på hytta. Når hjemreisedagen kommer er det ofte de ønsker å bli lengre. Det er viktig at barna trives og at vi opplever mye gøy både ute og inne som skaper gode minner. Har ikke barna det bra så blir det heller ikke så hyggelig for de voksne.

Guttene våre er arbeidsomme og liker å ta i et tak. Jeg og guttene har blant annet bygget trehytte sammen som lenge var ønsket. Hogget trær som vi har laget utemøbler av. Vi har ofte besøk av 2 ekorn som er stor stas. Det er flott å reise og oppleve nye land og steder. Men hytta er det alltid godt å komme tilbake til!

På framsiden av hytta er det stor platt, trapp ned til grillplass og jacuzzi der det er stablet sten rundt. På den ene siden av hytta har vi bygget en grillplass med tak over og lys i taket. Når vinteren er over kommer det stein på veggene. Med dette får vi brukt grillplassen i all slags vær.

Det finnes mye godt å si om hyttelivet. Men det å sitte ute rundt bål/bålpannen og bare nyte stillheten scorer høyt. Sammenkomst av familie og venner gleder. På en dag kan det være fantastisk fargespeil på himmelen som ender i stjerneklart mot kvelden og med nordlys som danser.

I 2017 bygget vi naust sammen med hyttenaboen. Disponerer også molo og flytebrygge.

Med vennlig hilsen Helene Stabell

Tusen tusen takk for at dere ville dele dette flotte hytteparadiset med alle oss i hyttekroken. Dette var bare helt nydelig:)

Tone