Ring hytta varm er et etterspurt tema. Flere og flere velger å invistere i dette.  De fleste vet akkurat hvordan det er å komme frem fredags ettermiddag/kveld til iskald hytte. Det er da du kan si; “Du vet du er på hytta når du lager fredagstacoen i boblejakka”!

Snakket med en pasient på jobb for 2-3 år siden som hadde hytte i Rørostraktene. (Jeg snakker gjerne om hyttelivet med pasienter hvis det passer seg sånn) 😉 Han fortalte at han og fruen hadde ordnet seg “Ring hytta varm”. For på Røros kan det være svært kaldt.

De hadde ofte med seg svigermor, så de mente at dette måtte være praktisk og lettvint. Svigermor måtte jo ikke fryse! De var ett godt innarbeidet ektepar som hadde sine rutiner når de kom frem. En ordnet opp i ditt, og den andre med datt. Det viktigste var å få fyr i ovnen. Hytta måtte bli varm, fort. Alt er jo iskaldt som både sofa og senger. Mange rom skal varmes opp. Og det tar sin tid før man kan kaste boblejakka, for å si det sånn…

Så en fredag, med svigermor i baksetet, satte de kursen mot Røros. De gledet seg. “Ring hytta varm” var installert, og dette skulle bli så fantastisk. De parkerte bilen, fikk med seg bagasjen og låste seg inn. Inn til varm hytte. Deilig. De satte fra seg bagasjen og skulle begynne på sine maaaange års innebygde rutiner. Men, hytta var jo varm, sofaen var varm, det hastet ikke med å fyre opp og sprengfyre for å få varme inn i alle rom. Ingen soverom med rå luft, og oppvarming av dyner på stua osv.

Her ble det skikkelig surr i rutinene, haha.. De gikk rundt om hverandre og viste ikke helt hva de skulle begynne med. Nei, dette ble helt feil. Ikke for svigermor da.. Hun var strååååålende fornøyd.

Nei, dette likte de ikke. Enden på visa var at når de dro på hytta uten svigermor, “Ringte de IKKE hytta varm”. Da kom de frem til kald hytte, og fikk kose seg med alle rutinene sine. De fikk gjøre det som de hadde gjort det i alle år.

“Ring hytta varm” bruker de kun når svigermor er med!

Ja, sånn kan det gå. Jeg vet at å komme frem til varm hytte er noe svært mange setter pris på nå. Men, som denne familien, er det noe med alle rutinene vi har innarbeidet oss. Det er deilig å komme frem til varm hytte, men når jeg tenker meg om, så er det en sjarm å komme frem til kald hytte også 🙂 Hva synes du?

Jeg lo godt sammen med pasienten når han fortalte denne historien. Men er det ikke bra deilig da dere! Så forskjellige vi er! Små rutiner vi har innarbeidet oss igjennom mange år har satt spor. Noen rutiner er greit å forandre på, andre ikke. Vi velger selv, og får det akkurat som vi vil. 

I morgen blir det hyttehelg på meg, og jeg gleder meg. Jeg har ikke “Ring hytta varm”, men tenker mer og mer på det. Det hadde vært godt ja kjenner jeg. I hverfall nå i disse førkjølelse og influensatider.

Håper dere holder dere friske og få mange koselige hyttehelger fremover <3

Tone