Kjære lesere! Her kommer 5. og siste del for denne gang om hvilke farger vi velger på hytta.  Her skal hytteeier Ellen Rydningen selv fortelle om sine fargevalg på hytta:

Hei! Vi har fått veldig mange spørsmål om fargene på veggene i hytta vår, så tenkte jeg kanskje kunne dele! Panel typen heter slettpanel, og vi fikk den levert ubehandlet sammen med byggesettet. (Er selvsagt å få kjøpt i byggevareforretninger også). Vi kjøpte veldig mange fargeprøver, og testet både med 1 og 2 strøk før vi bestemte oss. Vi valgte Jotun Interiørbeis. Nå heter det visst Jotun Lady Pure Nature interiørbeis. 

I stue/kjøkken valgte vi fargen “Valnøtt”. En farge jeg ut fra fargekartet var litt skeptisk til, synes den så veldig mørk og rødlig ut, men som ble helt annerledes (og veldig fin) når vi fikk testet den. Fargen passet veldig godt i stue/kjøkken hvor vi har forholdsvis mye dagslys/vinduer.

På soverommene, på badet, i gangen og på hemsen er det mindre lys/vinduer, og vi valgte en lysere farge der. Den fargen heter “Zen Sand”. Jeg finner ikke denne fargen i Jotun sitt nye fargekart, så mulig den ikke finnes mer.. I tillegg til mange ulike fargeprøver og flere strøk, forsøkte vi ulike påføringsmetoder. Til slutt ble det 1 strøk, påført med pensel som umiddelbart ble tørket av med en tørr klut/tøyfille. (Det gikk med ganske mange gamle håndklær og sengetøy) Denne metoden gir et helt annet utrykk enn om man bare bruker pensel.

 

 

Vi valgte å beise hvert enkelt panelbord før det kom på veggene. En ganske så tidkrevende prosess, men vi angrer ikke. Panel er levende materiale, og vi ville unngå eventuelle “hvite striper” ved tørking.

Mitt tips til alle som skal i gang med beising av ubehandlet panel, er å kjøpe et godt utvalg med fargeprøver og prøve seg frem. Fargene ser ofte veldig mye annerledes ut i virkeligheten sammenlignet med fargekartet.

 

På veggene utendørs har vi 3 strøk Jotun Trebitt oljebeis. Farge “Stølsbrun”. Er ikke helt ferdig ute ennå, så alle plattinger er ikke ferdig beiset. Her har vi brukt Jotun terassebeis farge “Naturgrå” på selve plattingen, som vi synes passer godt til den mørke hytta. Men gelenderet til terassen fikk terassebeis i fargen “Gråsvart”, da vi fant ut at det ville passe bedre til hytta og at gelenderet ikke ble for “synlig” mot hytta (om dere skjønner hva jeg mener).

Tusen tusen takk for flotte bilder og fargenavn Ellen! Det setter vi i Hyttekroken stor pris på.

Resten av desember vil det bli litt advent og jul her på bloggen, så følg med 🙂

Litt info:

HYTTEKROKEN.BLOGG.NO er på god vei til å bli Norges største hytteblogg. Den skal inneholde alskens tips, råd og inspirasjon til hytta og campingen.  Det tar tid å bygge opp en slik blogg, men jeg er godt på vei, takket være alle Hyttekrokens medlemmer og følgere på facebook og instagram. Denne bloggen skal bli som ett slags stort hyttearkiv med inspirerende bilder som du lett kan finne frem til inne på KATEGORIER på hovedsiden (HJEM) på bloggen. Ta med deg kaffekoppen og kryp opp i sofaen.Kos deg med herlige inspirerende innlegg om interiør, kos, natur og mat fra forskjellige hytter både i Norge og Sverige.

Jeg blogger systematisk om alle rom i hytta, og ellers alt hyttelivet handler om. Det er bare å ta masse bilder når dere først er på hytta og del i vei. Følg også med på ukas tema, og del dine bilder som passer. Hvordan du deler leser du mer om under her.

Er nå i gang med “På hytta hos…”-innlegg. Noen besøker jeg selv, mens hos andre får jeg tilsendt bilder og tekst. Dette er bare så gøy, og det kommer så mye flott fremover 😀

Oversikt over temaukene: (Her har det blitt forandringer underveis pga stor pågang av “På hytta hos…”-innlegg 😉

*Uke 42- : På hytta hos…. fjellhytter

#hyttekrokenblogg_fjellhytta

*Uke 49 : Fargevalg inne og ute: Hvilke farger har du brukt? Beis/maling/lakk?

#hyttekrokenblogg_fargevalg

*Uke 50-52 : Advent og jul på hytta

#hyttekrokenblogg_jul

*Uke 1- : På hytta hos…. fjellhytter

#hyttekrokenblogg_fjellhytta

 

 Vil du bli med på “På hytta hos…”, eller dele mange bilder fra din hytte, så send meg bilder på:

* Messsenger/melding/innboks/chat til siden Hyttekroken fb. eller min personlige messenger Tone Merete Abusland eller Instagram sin innboks. På denne måten slipper jeg å redigere hvert bilde.

Du kan også sende meg flere bilder på:

* Mail: hyttekroken@gmail.com

For deling av bare ett eller få bilder:

* Instagram: #hyttekrokenblogg_… med ukas tema bak.

F.eks: #hyttekrokenblogg_bad

#hyttekrokenblogg_loft

*Ellers kan du bare #hyttekrokenblogg på bilder utenom tema. Disse kan jeg blogge om når som helst og innimellom. Litt sånn “livetpåhyttabilder” av akkurat det du føler du vil dele med oss 😉

Jeg tar i mot alle bilder med stor takk 🙂

Ha en strålende dag dere 😀

 

Tone