Jeg føler meg så heldig som får anledning og tilgang til å blogge om så mange flotte hytter. Hver eneste hytte jeg blogger om så tenker jeg, oj, dette må være den koseligste, tøffeste, råeste, idylliske, flotteste hytta jeg har sett. Absolutt alle hytter har sin sjarm, og det er så koselig å se hvor glade man kan bli i hytta si, og hvor mye kos og trivsel man kan skape der.

I dette innlegget skal vi besøke den koselige hytta til Kaja @kskifjeld og Øystein i Fyresdal. Kaja skal selv få fortelle her om det gode hytteliv.

Så da sier jeg bare,  

Velkommen på hytta hos Kaja og Øystein 🙂

Har lyst til å dele litt fra vår lille hyttedrøm. Vi kjøpte hytte i nov.-16. Langt fra noen luksushytte, men det er ei hytte som virkelig har tilfredsstilt oss på våre ønsker når det gjaldt hyttelivet. Jeg syns vi har fått til mye på snart 3 år, og vi har kost oss veldig med prosjektet. Våre krav til hytte var at vi ville ha bilvei frem, vann til hyttevegg, en hel hytte som kun trengte kosmetisk behandling, tilgang til langrennsløyper om vinteren og turer og bading på sommerstid.

Denne hytta hadde alt, og tross et slitent uttrykk, så vi virkelig et potensiale i denne lille tømmerhytta fra «Buenhytten».
Da vi bestemte oss for å få oss ei fjellhytte, valgte vi Øvre Birtedalen i Fyresdal (Telemark). Her har de alt vi ønsker oss; muligheter hele året. Flotte skiløyper rett utenfor hytta, relativt snøsikre vintre, badevann på sommeren, supre turløyper på sommerhalvåret . I tillegg er prisene på et lavt nivå. Vi har et forhold til Birtedalen fra før.

Hytta lå der og ropte på spesielt meg. Mannen min måtte jeg jobbe litt med… Jeg var mest opptatt av at den hadde en helt unik beliggenhet og at den fylte de viktigste kriteriene vi hadde på lista vår.

Hytta er fra 1972, og vi vet ikke så mye om tidligere eiere. Men det kan se ut som at hytta har fått svært lite stell, og vært lite i bruk de seinere år. Hytta er på 52 kvm, som er i minste laget, men det kan man jo løse med tid og stunder (og litt penger og krefter!!!!) 

Et av soveromma i hytta. Slik så det ut på visning…. Kunne ha vært litt triveligere etter vårt syn, hvertfall;) Hele hytta var mørkegul innvendig.

Og slik ble det etter oppussing.

Peisen syns jeg er et smykke! Den er laget av de første eierne, og den er murt opp av stein fra Hardangervidda som de har tatt med selv. Kjøkkenet kommer nok fra IKEA og er ikke så gammelt. Men her er hverken kum/vask, eller kjøkkenvifte.

Hytta ligger i et område hvor det er usannsynlig at det kommer opp nye, moderne hyttefelt (heldigvis), så noe kloakknett er nok bare å se langt etter. Vi er forøvrig glade for det, for vi slipper å ha på strøm når vi ikke er på hytta. -Penger spart;) Så utedo tilkoblet hytta, fungerer veldig godt for oss. Den har også fått litt stell etter at vi overtok hytta.


Etter oppussing.

Dette er vel hovedgrunnen til at jeg falt pladask for hytta som ligger på en liten husmannsplass, som på gamle kart, heter «Hagevelia».

Beising og maling av vegger og vinduer. Tørst hytte, om man kan si det slik. Men det er utrolig hva litt kjærlighet kan gjøre!

Disse vinduene har vært litt av et prosjekt. Koblede vinduer som muligens har vært lakkert da de var nye! Her måtte det både kittes på nytt og males innvendig og utvendig. Måtte ta med et og et vindu hjem, da de ikke rakk å tørke på en helg. Spikret opp ei finerplate der vinduet skulle stå. Noen av vinduene burde nok ha vært byttet, men vi gir dem en sjans. Selv om vinduene er forferdelige å vedlikeholde, synshemmede de er så sjarmerende.


Taket som tidligere hadde takpapp (som var hel og fin, men full av grønske), pyntet vi opp med plater fra Isola som ser ut som takstein. Det har vært torvtak fra hyttas opprinnelse.

Overflatebehandling gjør underverker.

Platting/terasse har vi gledet oss veldig til. Det kommer mye bøss inn i hytta når man tråkker rett fra jordgrunn og inn. Kjøpte inn materialer på høsten for kunne starte opp når det passet oss på våren. Men; vi klarte ikke vente, og startet omgående .

Kjøkkenet har fått kum og vask med vann i springen. Vi har kjøpt vannsystemet til Hyttetorget. For å få inn en ventilator (dessverre bare kullfilter), måtte vi høyne et skap. Vi har også behandlet de gule tømmerveggene i stua og kjøkkenet nå med interiørbeis fra Lady pure nature. Jeg valgte også å bytte ut knottene på kjøkkenet med skinn og håndtak som jeg likte bedre.

Like fint på vinteren som på sommeren.

Vinteren 2018 var ekstremt snørik. Måtte måke tak 2 ganger!

Endelig fått malt taket også. Dette brukte vi en meget effektiv helg på.

Stuedelen. Vi har stue, spisestue og kjøkken i samme rom.

Det store maleriet på veggen er en bryllupsgave til oss (for 15 år siden), og motivet er fra Øvre Birtedalen. Artig, for hvem kunne ane at vi skulle få oss egen hytte her?

Påskestemning.

Pynta opp til påske med mange påskeliljer i hytta. Veldig koselig…. helt til man reagerte med allergi så det holdt. Var ikke klar over at påskeliljer kunne gjøre slik ugang.

Hytta i sin helhet. Håper på et anneks en gang, slik at vi kan få større bad, bod og et soverom ekstra.

Inngangspartiet med vår skjønne Hugo som villig stiller opp (bare han får en gobit)

Utekos. Bålpanna fikk vi ikke brukt sommeren 2018 pga den store tørken her på sørøstlandet.

Datteren vår fra en av toppturene våre i omegnet rundt hytta. 

Sommeren 2018 bygde vi ut litt på terrassen. Nå får vi sol til morrakaffen også.

Hjemmesnekret benk med ved under.

Balsam for sjela.

På tur sommeren 2018

Litt tur og utebilder fra området.

Tusen takk til Kaja og Øystein for at vi fikk besøke denne koselige flotte hytta. Artig å se hva de har fått til underveis. Så gøy å se før og etter-bilder også. Inspirasjon å hente her også som alltid 🙂

Håper alle Hyttekrokens lesere og følgere har kost seg så langt med alle de koselige hyttene vi har besøkt. Og det som er så bra, er at jeg har mange flotte hytter igjen og skrive om 😀

Litt info:

HYTTEKROKEN.BLOGG.NO er på god vei til å bli Norges største hytteblogg. Den skal inneholde alskens tips, råd og inspirasjon til hytta og campingen.  Det tar tid å bygge opp en slik blogg, men jeg er godt på vei, takket være alle Hyttekrokens medlemmer og følgere på facebook og instagram. Denne bloggen skal bli som ett slags stort hyttearkiv med inspirerende bilder som du lett kan finne frem til inne på KATEGORIER på hovedsiden (HJEM) på bloggen. Ta med deg kaffekoppen og kryp opp i sofaen.Kos deg med herlige inspirerende innlegg om interiør, kos, natur og mat fra forskjellige hytter både i Norge og Sverige.

Jeg blogger systematisk om alle rom i hytta, og ellers alt hyttelivet handler om. Det er bare å ta masse bilder når dere først er på hytta og del i vei. Følg også med på ukas tema, og del dine bilder som passer. Hvordan du deler leser du mer om under her.

Er nå i gang med “På hytta hos…”-innlegg. Noen besøker jeg selv, mens hos andre får jeg tilsendt bilder og tekst. Dette er bare så gøy, og det kommer så mye flott fremover 😀

Oversikt over temaukene:

*Uke 42-43: På hytta hos…. fjellhytter

#hyttekrokenblogg_fjellhytta

*Uke 44-45: Fargevalg ute. Hvilken farge har du på hytta utvendig? + På hytta hos.. fjellhytter

#hyttekrokenblogg_fargevalg

*Uke 46-47: Fargevalg inne: Hvilke farger har du brukt på vegg/tak innvendig? Beis/maling/lakk?

#hyttekrokenblogg_fargevalg

*Uke 48-49: Advent på hytta

#hyttekrokenblogg_advent

*Uke 50-52: Jul på hytta

#hyttekrokenblogg_jul

 

 Vil du bli med på “På hytta hos…”, eller dele mange bilder fra din hytte, så send meg bilder på:

* Messsenger/melding/innboks/chat til siden Hyttekroken fb. eller min personlige messenger Tone Merete Abusland eller Instagram sin innboks. På denne måten slipper jeg å redigere hvert bilde.

Du kan også sende meg flere bilder på:

* Mail: hyttekroken@gmail.com

For deling av bare ett eller få bilder:

* Instagram: #hyttekrokenblogg_… med ukas tema bak.

F.eks: #hyttekrokenblogg_bad

#hyttekrokenblogg_loft

*Ellers kan du bare #hyttekrokenblogg på bilder utenom tema. Disse kan jeg blogge om når som helst og innimellom. Litt sånn “livetpåhyttabilder” av akkurat det du føler du vil dele med oss 😉

Jeg tar i mot alle bilder med stor takk 🙂

Ha en strålende dag dere 😀

 

Tone