Nina´s Ritz-kake er absolutt min favorittkake for tiden. Min snille og blide arbeidskollega hadde med denne på jobb en dag, og den var bare aldeles nydelig. Gjett om vi på jobb gleder oss til lunsj når det dukker opp slike overraskelser!
Vi jobber med tenner, men kan godt sette tennene i slike godsaker en gang i blandt. Det blir ikke hull i en tann som er ren, sies det, så puss puss, så får du en suss, haha
Jeg har nå bakt denne kaken selv, og den var enkel og grei å lage. Anbefales virkelig på det sterkeste. Det er jo lov å kose seg litt ekstra på hytta, så bak gjerne denne hjemme før du drar, og ta den med. Er det styggvær, så hva med en bakekakedag med barna! Her kommer oppskrift
Bunn:
* 6 eggehviter
* 5 dl sukker
* 2 ts bakepulver
* 2 ts vaniljesukker
* 350 gr. peanøtter (1 pose)
* 1 pakke ritzkjeks
Fremgangsmåte:
* Pisk eggehvite og sukker stivt, pisk inn bakepulver og vaniljesukker
* Finhakk peanøtter og knus kjeksen i posen
* Bland alt, ha bakepapir i liten langpanne. Hell kakedeigen oppi
* Stekes på 180 grader på nederste rille i ca. 20-25 min
* Avkjøles
Sjokoladeglasur:
* 100 gr smør eller margarin
* 2 plater lys kokesjokolade
* 6 eggeplommer
* 100 gr melis
Fremgangsmåte:
* Smelt smør og sjokolade. Avkjøl
* Pisk eggeplommer og melis stivt
* Bland i sjokolade og smør når disse er avkjølt
* Glasuren has på avkjølt kake
Denne kaken holder seg godt i kjøleskapet i 1 uke og kan fryses. Håper dere ble fristet til å prøve denne fantastiske oppskriften.
Lykke til <3
Tone
“ritzkake , “kake , “bake , #hyttekroken , #hytteliv
Pyntet med naturen, perfekt – ser deilig ut!
Denne er farlig god.. du klarer kanskje bare et stykke.. men du må tilbake etter mer .. haha…
NorskeTankeriDanmark: Takk
Kaka ser kjempegod ut ,,må prøves tenker jeg
Randi: Ja, den anbefales på det sterkeste. Må kanskje stekes 5 min lengre. Den smaker snickers