Har du aldri laget Bacalao før? Da er det virkelig på tide å prøve seg på denne deilige retten. Her får du en nydelig oppskrift fra A-Å hvordan du skal lage det. Trivselen er stor når man ber inn familie eller venner til bacalao-lag, og ha anledning til å få dekket og pyntet ett fint bord.

8-10 personer.

Ingredienser:

* 16 poteter

* 4 løk

* 1,5 kg klippfisk

* 3 fedd hvitløk

* 1 glass tomatpurre

* 2 bokser hakkede tomater (gjerne den med oregano og basilikum)

* Ca 2-3 ts Cayennepepper (avhengig hvor sterk du vil ha den)

* Olivenolje eller nøytral olje

* Vann (Skal dekke 1/4 av bacalao-innholdet i kasserollen.

 

Tilberedning:

* Dekk bunnen av kasserollen med olje

* Skrell og del opp 2 løk i skiver og fordel utover i oljen

* Fordel 1/3 av poteten oppå løken

* Fordel halvparten av fisken oppå poteten

* Strø 1-2 ts Cayennepepper oppå fisken

* Fordel 1/2 glass tomatpure og 1boks hakkede tomater oppå fisken

* Fordel litt olje (ca. 3-4 ss) og 1 fedd hvitløk oppå til slutt

* Start så på med løk igjen og fortsett med resten. Dette gjøres lagvis i 2 omganger med denne oppskriften her. Dobler du og skal lage til flere, så fordeles dette på ennå flere lag.

* Avslutt med potet (pga at det da er enkelt å ha kontroll på trekkingen når poteten ligger øverst)

* Lag en liten grop på siden så du ser bunnen av kasserollen. Fyll vann opp til 1/4 del av bacalao-innholdet

* La dette trekke i ca. 2 timer, eller til passe tyggemotstand i poteten.

* Ha i oliven på slutten av trekkingen

* Vil du ha en sterkere variant, så kan du ta av litt av sausen, og krydre litt ekstra med Cayennepepper. Denne sausen kan serveres ved siden av til den som vil

* Serveres med godt brød til. Gjerne fletteloff som vist på bilde. Oppskrift på loffen kommer snart.

 

Og litt god drikke må man ha. Både øl, hvitvin og rødvin passer fint til. Og gjerne med en god akevitt fra Inderøy.

Håper dette frister, og at du fikk lyst til å prøve denne nydelige retten. Jeg anbefaler virkelig denne oppskriften. Denne har vi brukt i mange år, og faller bestandig i smak. Grei og enkel å lage er den også.

 

Velbekomme!

 

 

Tone

 

 

 

#bacalao ,  #mat ,  #middag ,  #hyttemat ,  #hytteliv ,  #hyttekroken