Nydelig og luftig foccachia-brød til salater og gryter. Enkel og grei og lage. Anbefaler virkelig å prøve denne.
Ingredienser:
* 7 dl vann
* 25-50 gr tørrgjær
* 3 + 1 ss olivenolje
* 1 1/2 ts salt
* 1/2 ts sukker
* 14 dl hvetemel
* 2ss olje
* 1-2 ss maldonsalt, rosmarin og oregano
* sorte oliven eller soltørkede tomater hvis du vil
Slik gjør du:
Tilsett det tørre først og bland i vesken. Rør om til passe grøtet konsistens. Tilsett den siste ss olje mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Hev i 30 min.
Fordel røra i en smurt liten langpanne. La den etterheve i 20 min.
Fordel 2 ss. olivenolje over den ferdighevede deigen først. Stikk masse hull i deigen og fordel så over krydderblandingen og oliven eller soltørkede tomater.
Stek den på nederste rille i 200 grader i 20-35 min.
Nyt gjerne Foccachia-brødet til Hyttekrokens pastasalat. Den finner du oppskrift på i bloggen under mat og drikke.
Håper denne oppskriften så grei ut og at du vil prøve den! Enkel og lett å lage, og faller bestandig i smak.
Lykke til!
Tone