Nydelig og luftig foccachia-brød til salater og gryter. Enkel og grei og lage. Anbefaler virkelig å prøve denne.

Ingredienser:

* 7 dl vann

* 25-50 gr tørrgjær

* 3 + 1 ss olivenolje

* 1 1/2 ts salt

* 1/2 ts sukker

* 14 dl hvetemel

 

* 2ss olje

* 1-2 ss maldonsalt, rosmarin og oregano

* sorte oliven eller soltørkede tomater hvis du vil

 

Slik gjør du:

Tilsett det tørre først og bland i vesken. Rør om til passe grøtet konsistens. Tilsett den siste ss olje mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Hev i 30 min.

Fordel røra i en smurt liten langpanne. La den etterheve i 20 min.

Fordel 2 ss. olivenolje over den ferdighevede deigen først. Stikk masse hull i deigen og fordel så over krydderblandingen og oliven eller soltørkede tomater.

Stek den på nederste rille i 200 grader i 20-35 min. 

Nyt gjerne Foccachia-brødet til Hyttekrokens pastasalat. Den finner du oppskrift på i bloggen under mat og drikke.

Håper denne oppskriften så grei ut og at du vil prøve den! Enkel og lett å lage, og faller bestandig i smak.

Lykke til!

 

 

Tone