Ja, hvem gidder egentlig å dra på hytte uten strøm og vann? Slike type hytter er både primitive og lite hygieniske. Hvilke typer mennesker vil utsette seg selv og sine barn for det? Man får hverken vasket seg eller dusjet på normalt vis.

Og hva med matlaging, oppvarming og trivsel? Det må være skikkelig trist. Sitte der i stummende mørke. Det er bare å glemme å prøve å gjøre håndarbeid eller lese en bok. Man må ty til dryppende stearinlys og talg på duken. Og hva med gullrekka på tv eller barne-tv?

Og så utedo da.. Man må faktisk kle på seg, forlate hytta å gå ute i stummende mørke for å gå på do! Grusom lukt, klamt og kaldt. For ikke å snakke om fluer og edderkopper. Mørkeredd som man er, så tror man det står noen bak hvert ett tre. Man løper inn med frysninger nedover ryggen, som om man skulle ha både spøkelser, bjørn og styggen selv etter seg. Man må også tømme denne dritten en gang i blant. Men pass på å gjøre det i tørt og vindstille vær da. Så du ikke sklir og vinden tar tak i dopapiret, så det fyker opp og klistrer seg i panna. Har hørt om fall med dobøtta så skiten spruta..

Kanskje kan man ikke kjøre fram til hytta heller, å må slite og bære mat og bagasje ett stykke. Når man endelig kommer frem, er hytta iskald. Man må fyre til søndag før det endelig er varmt, men da må man pakke og reise hjem igjen. Og husk å varsle besøkende om at de faktisk må gå ett stykke. De kan jo tro de kjører til døra, og pakker i koffert. Ikke enkelt det over røtter, bekk og tuer. Også når det gjelde fottøy. Har da hørt om hun fjonge, flotte fisefine, som troppa opp i fine designer pumps, og hytteturen var ødelagt på 2 min. Også for gemalen som måtte bære frua over alle hindringer.

Og hva med vann? Mye arbeid med å bære vannkanner eller hente i brønn eller bekk. Etter ei hyttehelg er man totalt utslitt og en forkjølelse er på vei. Nei, hvem gidder egentlig dette…

Og hvem gidder å ha hytte med strøm og vann? Man dusjer og bruker strøm og må betale store regninger. Bruker masse tid på kjøkkenet for å lage en langtekkelig gourmet-middag. Tv`n støyer i bakgrunnen og barna klager på at det er for lite hastighet på nettet. Ellers så får man ikke kontakt, da de sitter med nesa ned i en pc, helt til nettet er tomt da. Da blir det krise. Hva skal man finne på da? Brettspill, sa du? Hva er det? Så må man opp med ytterdøra, da “ring hytta varm” ble for varm. Og tenk om strømmen har gått, og vinskapet og jaccusien har gått i dvalemodus, og ring hytta varm funket ikke i hele tatt. 

Og hvem gidder å ha vei helt til trappa? Det blir for lettvint for gud og hvermann å komme plutselig på besøk. Det strømmer stadig på med venner og naboer fra byen, som kommer uanmeldt da været viser seg fra sin beste side, å det var da så fort gjort å kjøre en tur!

Hvem gidder å ha hytte på fjellet? Men lang vinter og mye snø. Man må lete og måke frem inngangspartiet og utedoen. Man har måket på seg både isjias og betent skulder. Og er det endelig vindstille en dag, så kommer knotten. Det eneste man kan se er fjell fjell fjell.. Man må gå lange turer i ingenmannsland, og bestandig ha tilgang til gnagsårplaster og myggmiddel. 

Og hvem gidder vel å ha hytte ved sjøen? Vind og blest og saltvann og klegg. Husket man å dra opp båten, eller tok floa den? Sjø, tang, vind, saltvann, uvær og bølger. Evig mas om bading, roing, lete etter krabber og fisking. Grillen er ødelagt av rust og vinduene er fulle av saltvann. For ikke å snakke om å holde seg innenfor kiloene som flytevesten er beregnet for. Og hva om naboen har kjøpt større båt enn deg? Ny runde med båtkataloger og finn.no, før man våger seg ut på sjøen igjen. Stolt som en hane sitter man å feirer med litt bobler med frua, helt til hyttenaboen borte på odden kommer ryggende og skal sjøsette sin splitter nye store båt. Det var da som sva…..

Og hvem gidder å dra på campingen? Der du teller hvor mange ganger naboen går på do, eller er rystet over når han tar sin første øl! Barn løper hylende forbi og roper “Boksen går”! Nysgjerrige naboer som står og glor når man kommer og prøver å rygge vogna på plass. De vifter med både bein og armer, og vet selvfølgelig best. Det hagler av kommentarer både fra fruen, barna og alle verdensmestrene som står og ikke har noe annet fornuftig å gjøre.

Hva er egentlig poenget med hytte når man kan kose seg hjemme? Man slipper å bruke flere tusen kroner ekstra på bensin. Sparer kilometer på bilen og køøøø. Slipper å pakke og stresse i vei. Føler man burde vært på hytta hele tiden, og får dårlig samvittighet av å være hjemme. 

Hvem gidder egentlig alt dette?  Ja, dette er det faktisk noen som lurer på. Har hørt alle disse meningene opp igjennom årenes løp. Mye går på uvitenhet, erfaring og hva man er oppvokst med. Noen er oppvokst med hyttelivet, andre ikke. Hva liker man best? Vann? Fjell? Skog? Hyttefelt med flere hyttenaboer? Hytte uten naboer?

Det er dette som er så deilig. Vi velger selv. Alle er forskjellige. Dette kommer an på interesse, praktiske årsaker, økonomi, arv og tilhørighet. For oss som elsker hytte og caminglivet, så er det hva vi selv velger som er det viktigste. Ikke hva “alle” andre mener. 

Jeg sier bare:

Vi hytte og campingeiere, vi gidder å dra, og vi elsker våre hytter og spikertelt. Både med og uten strøm og vann. Liten som stor. Ny og gammel. Noen elsker skog, andre fjell og sjø. Noen er glad i stillhet og vil være mest alene. Andre trives best med litt folk og liv rundt seg. Eller, ja takk, begge deler!

Og hva er en ekte hytte for noe? Ja, det er det en del delte meninger om. Men det skal jeg skrive om senere 😉

Kos dere både på hytta og campingen kjære dere. Om den er ekte eller ikke, haha 😀 Ta vare på hverandre og skap trivsel og gode minner. Det er det som er det viktigste til syvende og sist <3

Stoooor hytteklem fra meg <3

 

Litt info:

 

 Vil du jeg skal skrive om akkurat din hytte, så send/del bilder på:

* Mail: hyttekroken@gmail.com

* Facebook: chat

* Instagram: #hyttekrokenblogg_… med ukas tema bak.

F.eks: #hyttekrokenblogg_hems

#hyttekrokenblogg_utestue

Eller bare #hyttekrokenblogg

Fint hvis dere vil legge ved litt informasjon om bildene dere deler/sender meg. Koselig å skrive litt om hvert enkelt bilde. F.eks, alder på hytta, hvor i landet den ligger osv. Gjør det dere føler for. Det er uansett morsomt å samle masse temabilder på en plass. 

Jeg skal blogge om alle rom i hytta til slutt. Det er bare å være forberedt og ta masse bilder når dere først er på hytta. Følg med på ukas tema etter hvert, og del gjeldende rom med oss 😀 Etter hvert kommer jeg til å lage blogginnlegg som skal hete “På hytta hos..”  Der vil jeg ta for meg bare en og en hytte om gangen. Det blir morro. Noen vil jeg besøke, men for det meste kommer jeg til å bruke bildene dere deler med meg. Så her er det om å dele flest mulig rom. 😀 Jeg kommer til å spørre hver enkelt om det er greit først.

Oversikt over temaukene:

 

* Uke 26 Hytteloft/hems:

#hyttekrokenblogg_loft eller #hyttekrokenblogg_hems

 

* Uke 28 Hytte-utestue:

#hyttekrokenblogg_utestue

 

* Uke 30 Utekjøkken, peis, grillplass:

#hyttekrokenblogg_utekjøkken

 

* Uke 32 Uteplassen: Blomster, platting, berg, ol.           

#hyttekrokenblogg_uteplass

 

* Uke 34 Sjøhytta:

#Hyttekrokenblogg_sjøhytta

 

* Uke 36 Hyttemodell: Hvilen hytte har du? Bygd selv? Firma? Send meg utvendige bilder av hytta:

#hyttekrokenblogg_hyttemodell eller #hyttekrokenblogg_hyttami

 

 

Tone