Det nærmer seg påske og hytteliv. Storfamilien samles, og jeg har allerede begynt å planlegge påskens meny. Fryseskapet på hytta er allerede fylt med alskens godsaker. Kjekt å få unna mest mulig på forhånd, da bilen blir stappfull med klær, hund og skiutstyr osv. hehe 🙂

En annen ting som også er greit å gjøre på forhånd, er å lage både rundstykkedeig, bolledeig og pizzadeig hjemme. Den kan bare lages ferdig, pakkes i poser og fryses ned. Lag din egen favorittdeig, eller kjøp 1 2 3 – melblanding. Gjær tåler godt å fryses. Du kan også bake ut bollene før du fryser dem.

Når du er på hytta, kan du bare ta opp deigen kvelden før, eller neste dag. Alt etter som når du skal ha ferdig bakst. La den tine og sett den til heving. Gjerne til dobbel størrelse. Bak den ut og sett den til etterheving. Stek den som vanlig i ovnen. 

Alt du ser på disse bildene, er frossen deig som jeg lagde i forrige uke. Jeg tok den opp i går kveld, og den var klar til å bakes ut til lunsj.

Dette er bare så kjekt og lettvint. Prøv da vel, og masse lykke til 🙂

Ha en strålende kveld!

Tone