Vi nærmer oss påskeferie og herlige dager på hytta. Der koser vi oss med gode samtaler, brettspill, bøker og for oss som har tv, spennende og god påskekrim.

Tenker tilbake så langt jeg kan huske, at hele familien satt spent foran tv`n, og fulgte med på påskekrimmen. Med pute som vi kunne skjule oss bak selvfølgelig. Hvem var morderen..? Ingen turde å gå på utedoen alene etterpå. Vi måtte ha følge. Vi sto ute og hutret og frøs. Skalv, og så oss rundt etter både mordere, dukker og spøkelser. Har heldigvis ikke sett noen av disse ennå. 

Har sett en del påskekrim, og husker godt “Rød snø” og “Malstrøm”. Husker begge som svært spennende. Men, det viste seg at ting forandrer seg med åra, hehe. For ca. 5 år siden kjøpte vi “Rød snø” fra 1985 på dvd. Hele familien satt samlet, og vi var bare så spente. Det var 6 episoder, og vi tok alle på 2 kvelder. Kjempebra og like spennende som for noen år tilbake. Kjempesuksess!

Året etter kjøpte vi thrilleren “Malstrøm” fra 1985. Alle snakket om hvor spennende den var. Jeg visste ikke en gang om jeg turde å se den igjen. Vi benket oss foran tv`n igjen, så for oss brennende hus, vann, dukke som gråt… , nei dette skulle bli spennende! 6 episoder. Vi så og vi så. Gjespet og ventet på at noe skulle skje. Det var prat og atter prat. Om bord på hurtigruta og ennå mer prat. Snakk om nedtur. Jo da, det brennende huset kom på slutten, ei dukke som slettes ikke gråt. Haha, snakk om at tiden har forandret seg. Den skal vi ikke se igjen.

Nei, ingen ting slo påskekrimmen “Rød snø”, var vi enige om. Den ser vi gjerne om igjen. Men i skrivende stund, når jeg skulle google etter datoer på disse, så ser jeg at “Rød snø”, slettes ikke var en påskekrim!!! Den ble sendt i november 1985!!! Ja ja, bra var den uansett, og vi har den på dvd;)

Nå er vi selvfølgelig spente på årets påskekrim.

Her kommer en liten oversikt over noen:

  • NRK 1: Shetland – sesong 3. 6 deler fra mandag 26. mars.
  • NRK 1: Vikaren – 2 episoder som sendes etter hverandre skjærtorsdag 29. mars.
  • NRK 1: Den døende detektiven – 3 deler som alle sendes langfredag 30. mars.
  • NRK Super: Superkrim –  Sendes fra lørdag 34. mars – lørdag 31. mars. For barnefamilier.
  • NRK radio P1: Dødens elv –  Fra onsdag 28. mars – søndag 1. april.
  • TV2: Top of the lake: China girl – 6 episoder som sendes 2 og 2, fra mandag 26. mars – onsdag 28. mars. Kl. 21.40.
  • TV2: Innocent – Sendes skjærtorsdag og langfredag kl. 21.40.

Dette er det jeg har fått oversikt over pr.dato. Kan godt være at flere kanaler sender påskekrim.

Ellers er det jo gøy å få med seg “Påskenøtter”. Det sendes hver dag på NRK1 fra mandag 26. mars – mandag 2. april.

“Hytteliv påske”, med Robert Stoltenberg, sendes på NRK1 onsdag 28. mars. Det kan jo bli litt gøy.

Så har vi selveste “Påskelaburinten” på NRK P1 radio. Dette sendes kl. 10.00 hver dag fra mandag 26. mars – finalen 31. mars.

Gleder meg til påske og påskekrim, og hvem vet! Kanskje blir det “Rød snø” igjen, som egentlig aldri har vært en påskekrim 😉

 

Hvilken påskekrim husker dere best?

 

 

Tone